Sijoituksessa: Muttonbuster’s Counting Sheep ”Stigu”

26857369_10156165012088189_850726908_n.jpg

FI13819/18
Syntynyt: 7.11.2017
Sukupuoli: Uros
Väri: musta valkoisin merkein

Emä: Muttonbuster’s Moon River
Isä: Silverledge Special Effort

Kasvattaja: Riikka Olkkonen

Terveys:
Kyynärät:
0/0
Lonkat: A/A
Selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
Kivekset: normaalit
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Harrastukset:
Agility
Toko

Stigu KoiraNetissä

Stigun MyDogDNA-profiili

Stigu on Kukkamaarian pentueesta. Stigun isä on upea Silverledge Special Effort. Pentue kasvoi meillä kotona, mutta ovat Kennel Muttonbuster’sin ipanoita. Joukosta löytyi meille mahtava mies tulevaisuuden sijoituskoiraksi. Pentutestistä (5 vk) Stigu sai keskiarvoksi 3p., joka on se mitä haemme. Testissä se oli aktiivinen, mutta järkevä, palautui hienosti, tutki uudet asiat huolellisesti. Se on laumaviettinen ja siitä löytyi hienot harrastuskoiran ominaisuudet. Stigu asuu Liisan ja Tonin luona aussieporukassa. Tulevaisuus näyttää mitä pikkumiehestä kehkeytyy.

(emä) Kukkamaaria ja Stigu 2019

Liisan kertomana:

Jos Stigua kuvailisi adjektiivein, lista olisi seuraavanlainen: energinen, älykäs, kiihkeä, nopea, laumaviettinen, ystävällinen, taisteluhaluinen ja sitkeä opportunisti.

Meidän laumaan 8-viikkoisena tullessaan Stigu osoitti heti kunnioittavan sosiaalisuutensa muita koiria kohtaan, otti hyvin haltuun uuden ympäristön ja meni kuin kala vedessä muun lauman mukana. Älykkyyskään ei jäänyt epäselväksi tämän ongelmanratkaisijan kohdalla sen murtautuessa kerta toisensa jälkeen portin takaa muiden koirien sekaan. Aika pian kotiuduttuaan Stigu myös näytti hyvin määrätietoista sitkeyttä ja taistelutahtoa. Parasta pennusta oli kuitenkin aina ihminen; ja niin on edelleen.

Näitä ominaisuuksia ja pentuaikaa jälkeenpäin ajateltuna tiedän, mitä nämä jo silloin esille tulleet piirteet tarkoitti. Stigun kanssa harrastaminen on hyvin mielekästä. Se on aina valmis tekemään ihan mitä tahansa. Kiihkeytensä ja laumaviettisyytensä takia sitä kiinnostaa ensisijaisesti työskentely ihmisen kanssa. Ja vaikka Stigun sitkeä askartelu tuotti omistajalle hieman harmaita hiuksia pentuaikana, koiran aikuistuessa en voisi enempää kiittää näin älykkäästä tapauksesta. Keskittymis- ja ajattelukykynsä ansiosta kouluttaminen on ollut helppoa ja Stigun mielestä uuden opettelu aina hauskaa. Stigu oppii siis hyvin nopeasti ja jaksaa opetella tylsempääkin asiaa innokkaana. Stigun kanssa ei tarvitse olla myöskään huolissaan muita koiria tai ihmisiä kohdatessa, joten senkin puolesta elo on ollut hyvin helppoa.

Stigu on ensisijaisesti harrastuskoira, jonka näkisin olevan huikea ja motivoitunut apukäsi myös ihan alkuperäisessä tarkoituksessaan paimenena. Se vaatii aktiivisen elämän monipuolisen liikkumisen rinnalle. Stigun harrastuksiin kuuluu tällä hetkellä agility ja toko, joista agilityssä on tarkoitus aloittaa kisaaminen 2020 syksyllä.

Liisa Saari”

Ajatuksia Stigusta 15.7.2020:
Stigu on avoin, vilkas, vauhdikas ja jämäkkä koira, joka harrastaa agilitya Liisan kanssa. Se on pian kisavalmis. Se palkkaantuu kaikella mahdollisella, kuten jo pentuna oli havaittavissa. Stigulla on pääkoppa mukavasti kasassa sen vilkkaudesta huolimatta. Sillä on poikkeuksellisen hyvä ajattelukyky, kun tarvitsee oppia uusia asioita. Stigulla on jonkin verran ei-niin rotutyypillistä maanisuutta ja silmän käyttöä. Sillä ei käytännössä ole mitään alusta-, ääni-, ihmis-, tai koiraongelmia. Stigu on kehittynyt emälinjansa tavoin erittäin hitaasti. Sen takaosa oli pitkään todella suora. Sen sisaruksissa tai tiedossani olevilla sukulaisilla ei ole ollut suoria kulmauksia. Onneksi kolmen vuoden kynnyksellä takakulmauksetkin ovat parantuneet hieman. Stigu on käynyt kerran lampailla, jossa se osoitti oikein mukavia viettiominaisuuksia. Sen isässä minuun teki suuren vaikutuksen paimennustaipumukset ja kyky lukea lampaita.