Amadeus x Seija 2021

Topinambur’s Orenda ”Amadeus” x Koiranasi Muijasen Seija ”Seija”

Pennut syntyneet viikolla 29 ja kaikilla on kodit!

Yhdistelmä KoiraNetissä

Lisätietoa Seijasta Seijan omalla sivulla.

Lisätietoa Amadeuksesta Amadeuksen omalla sivulla Shepmate’sin nettisivuilla


Olen pitkään pohtinut Seijalle sopivaa urosta. Taas kävi mieletön mäihä kun löytyi Amadeus. Seijalla on paljon voimakkaita ominaisuuksia, joiden ansiosta se loistaa harrastuksissa. Seijan tempperamentti näkyy myös arjessa, jonka vuoksi halusin sille järkevän ja jämäkän uroksen, jolla ei lähde mopo hanskasta. Halusin kuitenkin ehdottomasti säilyttää kaiken mahdollisen harrastuspotentiaalin yhdistelmässä.

Amadeus on erittäin hyvällä moottorilla ja järkevyydellä varustettu hyvin liikkuva, ketterä ja korrekti uros. Se työskentelee mielellään omistajansa Hannen kanssa niin lampailla kuin tokossakin. Hanne kuvailee sitä lahjakkaaksi kummassakin lajissa. Se on avoin ja sosiaalinen sekä palkkaantuu monella eri tavalla. Amadeus elää koiralaumassa.

Kummatkin vanhemmat ovat vielä nuoria. Niitä on rakennettu pikkuhiljaa valmiiksi harrastuksiin. Ne ovat todistaneet taitonsa omissa lajeissaan, vaikka kisatuloksia ei vielä ole. Kummastakin vanhemmasta on saatavilla runsaasti videomateriaalia eri harrasteissa.

Seijan pentuesisarukset ovat kaikki kiihkeitä, dominoivia ja fiksuja, jonka vuoksi tämän yhdistelmän pennuille etsin koirakokemusta omaavia koteja, joilla on ajatuksia erilaisista harrastuksista sekä kykyä ymmärtää koiran laumakäytöstä sekä luontaisia tarpeita ja joissa koiran annetaan kasvaa rauhassa koiran fysiikkaa kunnioittaen. Odotan yhdistelmästä harrastuskentillä loistavia ja arjessa laumaviettisiä ihmisen parhaita ystäviä. Toivon myös löytäväni yhdistelmästä itselleni kotiin pennun jatkamaan kantalinjaani.

Kummallakaan vanhemmalla ei ole terveyshuolia, alusta-, paukku- tai muuta arkuutta.


Seija paimentaa
Seija paimentaa
Seija
Seija
Seija

Amadeus (kuva Hanna-Mari Laitala)
Amadeus (kuva Hanna-Mari Laitala)
Amadeus paimentaa (kuva Hanna-Mari Laitala)