Tako x Nelli 2021

Pennut syntyneet viikolla 27 ja kaikilla on kodit!

Yhdistelmä KoiraNetissä

Lisätietoa Nellistä Nellin omalla sivulla

Odotan pentuetta suurella mielenkiinnolla. Olin todella vaikuttunut Takon paimennuksesta ja arjen tasapainoisuudesta tavatessani sen. Se on juuri sitä mitä Nellille etsin. Toivon sen tasapainottavan Nellin puutteita ja täydentävän hyviä ominaisuuksia.
Kummatkin koirat ovat luonteeltaan ehkä keskimääräistä paremmalla on/ff napilla varustettuja. Arki niiden kanssa on miellyttävää. Takolta löytyy itsevarmuutta ja toivon sen tuovan pentueeseen omaa hyvää energiaansa . Kummankin koiran suku on täynnä tiloilla työskenteleviä koiria ja paimennustaitonsa todistaneita nimekkäitä aussieita.

Takon omistaja Anna kertoo Takosta:

”Takolla on ascan paimennuksessa tittelit STDs ja STDd  (eli suorittanut started sheep ja ducks).

Tako on kohta 4-vuotias erittäin avoin ja ystävällinen uros, niin ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan. Se osaa lukea myös ison koiralauman dynamiikkaa ja solahtaa sinnekin yhteislenkeillä. Omassa perheessä, jossa on kaksi muuta koiraa, on sopuisa ja on tyytyväinen asemaansa eikä aiheuta valtataisteluita laumassa ylempänä olevien kanssa.

Takon intohimo on paimennus. Takolla on luonnostaan erinomainen eläintenlukutaito ja se tekee työtä suurella intensiteetillä. Malttia ja jarruja on löytynyt iän ja kokemuksen myötä ja paimennukseen on tullut harkintaa, vaikka ajoittain on edelleen intoa enemmän kuin malttia. Se osaa tehdä itsenäisiä päätöksiä, mutta kykenee ja on kuulolla ottamaan myös ohjaajan käskyt huomioon. Paimentaessa Takolla on hyvä itseluottamus ja se on erittäin vahva koira olemukseltaan, lampaat eivätkä naudatkaan kyseenalaista sen auktoriteettia. Tako tekee päivittäin töitä emolehmien kanssa ja on kykenevä kääntämään vastaanhangoittelevankin naudan sinne, minne se on tarkoituskin saada menemään.

Takon mielestä superhauska harrastus on rally-toko, mitä se tekee suurella innolla ja koko ajan uutta oppien. Ylipäätään Takon mielestä kaikki, missä sen kanssa tehdään jotain tai se pääsee mukaan on ihan parasta. Takolta löytyy kestoa tehdä toistoja, mutta se on myös nopea oivaltamaan asioita. Vapaana ollessaan Tako tulee itse tarjoamaan, että tehtäisiinkö rally-tokojuttuja. Toki minulla on niitä treenejä varten aina nameja taskussa, niin ahne koira on helppo motivoida. Taistelutahtoa vetoleikkeihin löytyy, mutta treenatessa namit ovat kuitenkin se houkuttavampi juttu.  

Tako on helppo perhekoira. Se tulee hienosti toimeen oman ja vieraiden lasten kanssa. Vaikka se on aina valmis tekemään ja lähtemään töihin, on se myös sisällä ollessa tai ulkonakin ”vapaalla” ollessa hyvin rauhallinen ja huomaamaton. Se malttaa rauhoittua helposti ja kestää myös tylsiä päiviä ilman, että se alkaisi näkyä rauhattomana käytöksenä. Koko ajan ei ole pakko olla tekemässä jotain. Tako on myös todella helppo matkakumppani, sen kanssa reissaaminen on helppoa, koska kykenee rauhoittumaan myös uudessa paikassa ollessa ja yöpyessä.

Takon ”oma” ihminen on se ykkönen, mutta tekee mielellään asioita myös muiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan Tako on iloinen ja sydämellinen koira varustettuna suurella työmoottorilla.”

Nelli paimentaa
Nelli loppupalkka

Tako
Tako