FI AVA FI AVA-H Montana ”Kaija”

Kaija KoiraNetissä
Gatsby x Kaija 2018-pentue

ER41930/12
Syntynyt: 3.6.2012
Sukupuoli: Narttu
Väri: tricolour

Emä: Tuulensaaren Valma
Isä: Bright Spicy Arise Cash Junior

Kasvattaja: Riikka Olkkonen

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV1
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Paino: 13kg
Korkeus: 46-47cm

Geenitestit: MDR1: Normal, CEA: Normal, PRA-prcd: Normal, DM: Normal

Agility:
Maksi III
Suomen agilityvalio
Suomen hyppyvalio

Näyttelyt:
JUN-H
AVO-H

 

Kaija on ensimmäinen aussieni. Sen ansiosta koiraharrastukseen avautui aivan uusi puoli. Kaija on luonteeltaan miellyttämisenhaluinen, vilkas, laumaviettinen ja melko herkkä. Se palautuu asioista upeasti ja tutkii epäilyttävätkin asiat järjellä. Hyvin monessa tilanteessa se turvautuu ihmisten apuun ja varmistelee että tekee varmasti oikein. Kaija on ”kirjastontäti”.

Kun otin Kaijan minua varoiteltiin, miten vaikeita aussiet saattavat olla. Kasvatin sitä melko tarkasti. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut antaa sille vähän vapaammankin kasvatuksen ensimmäisenä vuotena. Olisin hyötynyt siitä harrastaessa.

Kaijan kanssa on harrastettu pääasiassa agilitya. Lampailla olemme käyneet n. 15 kertaa. Paimentaessa se on kiihkeä, äänekäs ja innokas. Olemme opetelleet yhdessä ja kehitystä on tapahtunut sen verran että pahin ryntäily jäi ensimmäisten kertojen jälkeen pois. Kaija tietää kyllä mitä tehdä, ohjaajaa piti opettaa.

Oman kanalan kanat Kaija pyydettäessä paimentaa hienosti sisään sekä pihalta, että karkureissuilta metsästä. 

Olen omaksi huvikseni tehnyt sen kanssa myös verijälkeä muutaman kerran. Siinä se osoitti lahjakkuutta olemalla tarkka ja keskittynyt.

Arjessa Kaija on aivan täydellinen.
Sitä voi pitää irti missä vaan, sisällä se lepäilee, ei hauku sisään tulevia vieraita vaikka osa laumasta sitä tekee. Kaija on meidän lauman arvoasteikossa melko ylhäällä ja tulee toimeen kaikkien kanssa, myös lasten ja kissojen. Se on pennusta asti ollut hyvin avoin myös ihmisille, sitä on saanut oikein hillitä olla menemästä jokaisen sitä päin katsovan luokse. Lenkkeilemme usein isolla laumalla ystävien koirien kanssa, koska Kaija liikkuu mieluiten kohteliaiden koirien kanssa.